Tatranské lanové dráhy budú prevádzkovať ďalšie lyžiarske zjazdovky

29.11.2005 Poprad

Vysoké Tatry 29. novembra (TASR) - Okrem zjazdovky z Lomnického sedla do Tatranskej Lomnice a lyžiarskeho strediska v Liptovskej Tepličke budú prevádzkovať T...
Vysoké Tatry 29. novembra (TASR) - Okrem zjazdovky z Lomnického sedla do Tatranskej Lomnice a lyžiarskeho strediska v Liptovskej Tepličke budú prevádzkovať Tatranské lanové dráhy (TLD) počas tohtoročnej zimnej sezóny aj Jamy v Tatranskej Lomnici, Hornú lúku na Hrebienku a Jakubkovu lúku v Smokovci.

\"Získanie nových stredísk má viacero pozitív. V Tatranskej Lomnici nám to umožní zahrnúť Jamy do pripravovaného projektu dostavby a revitalizácie celého lyžiarskeho strediska, \" uviedla pre TASR marketingová manažérka TLD Danka Velecká. Spresnila, že projekt by sa mal realizovať s nákladmi minimálne dve miliardy korún.
V Smokovci dochádza podľa nej k historicky prvému prepojeniu pozemnej lanovky na Hrebienok s priľahlými strediskami Jakubkova lúka a Horná lúka.
\"Vďaka prepojeniu lyžiarskych stredísk budeme môcť ponúknuť aj cenovo atraktívne viacdňové lyžiarske lístky - skipasy, platné vo všetkých strediskách TLD, teda v Tatranskej Lomnici, Smokovci i Liptovskej Tepličke, \" informovala Velecká. Skipasy budú môcť návštevníci využívať aj na sánkarskej dráhe z Hrebienka do Starého Smokovca, ktorá je dlhá 2,6 km, osvetlená a upravovaná. Doplnila, že jednodňový lístok bude platiť pre všetky zjazdovky v tom stredisku, pre ktoré si ho návštevník zakúpil.
\"Hostia vo vybraných tatranských hoteloch môžu získať šesťdňové skipasy s 30-percentnou zľavou. Dospelí zaplatia 2400 Sk, deti od 6 do 12 rokov 1800 Sk, \" spresnila manažérka. Doplnila, že k týmto lístkom ponúkajú TLD aj 20-percentnú zľavu na lanovku na Lomnický štít, 15-percentnú zľavu v lyžiarskej škole, 10-percentnú v popradskom AquaCity, zľavu na nočnú lyžovačku z Hrebienka a ďalšie. Z ďalších cenových noviniek spomenula rodinné lístky, zľavy pre mládež do 25 rokov a seniorov nad 60 rokov.
 

Vyberte región

mark